Ari'Blog

Just imagine

CEO of Apple and Shower Heads

Düşünüyor olabilirsiniz, Apple’ın CEO’su Tim Cook ve duş başlıkları arasında nasıl bir bağlantı olabilir acaba diye. Görünen o ki CEO Tim Cook Apple dışında da bazı kavramlar üzerine düşünüyormuş.

Tim Cook ve bu özel duş başlığı arasındaki bağlantı oldukça güçlü ve günümüz dünyasının aslında nelerle baş etmesi gerektiğine dair önemli bir hatırlatıcı niteliğinde.

Dünyanın en değerli teknoloji şirketlerinden olan Apple’ın CEO’su Tim Cook’un yine kendi alanı olan yazılım şirketlerine yatırım yapmasını beklersiniz, fakat bu yenilikçi duş başlıklarını üreten şirket de bir yazılım şirketi kadar teknoloji barındırıyor.

Yenilikçi bir duş başlığı diyorum fakat “yenilikçi” yeterince güçlü bir kelime olmayabilir. Bu duş başlıkların üreticisi olan Nebia ürünlerinin standart duş başlıklarına göre %45-65 arası su tasarrufu yaptığından ve su damlacıklarının 3 kat daha hızlı hareket ederek şampuanın tam olarak temizlendiğinden bahsediyor.

Tim Cook'un yatırım yaptığı Nebia duş başlığı

Peki Tim Cook bu duş başlığına neden yatırım yaptı?

Dünyamızdan gelen ve belki hepimizin hissetmesi gereken sinyalleri Tim Cook sadece hissetmekle kalmıyor bununla ilgili bir aksiyon da alıyor.

Dünyanın iklimi değişiyor, bu kaçınılmaz bir gerçek ve bu değişim sonucunda su kaynaklarımız azalıyor.

Dünyanın iklim değişikliğini gösteren gif
Kaynak: Gizmodo

Yakın gelecekte dünyamıza benzer bir gezegen bulmamız imkansız olmasa da çok zor, bunun farkında olmalıyız. Nebia bu konu üzerine kafa yoran önemli şirketlerden ve tabi yeni kurulması itibariyle yatırım alması da en önemli ihtiyaçlarından biri. Bu noktada yatırımcıları iknada normalden çok farklı bir yöntem kullanıyorlar.

Yatırımcılar normal şartlarda farklı analitik ve sosyal etkenlere bakarak karar alırlar. Nebia ise yatırımcıları ikna ederken ellerindeki en önemli değer olan duş başlıklarını kullanarak onlardan bir duş almalarını istiyor.

Duş başlıkları karşılaştırması
Kaynak: The Patent

Nebia sadece Tim Cook değil Google’ın eski CEO’su Eric Schmidt gibi büyük isimlerin yatırımcı olmasındaki en önemli sebebin bu duş alma yöntemi olduğunu söylüyor. Şirket normalde sunucu odası olarak kullanılması planlanan odayı özel bir duş odasına dönüştürmüş. Bu yöntemle yatırımcılar veya medya şirketleri görüşmeye geldiğinde onlardan bir duş almalarını istiyorlar.

Nebia’nın bu sıradışı ofislerini detaylı görmek istersek diye de bir ofis turu videosunu bizler ile paylaşmışlar.

https://youtube.com/watch?v=PvpWplbwnfY%3Fstart%3D1326
Nebia Ofis – Duş Odaları

Nebia doğal olarak daha pahalı ürünlerinin yanına daha ucuz olan yeni modelleri de ekleyerek 2021’de neredeyse 4 milyon litre su tasarrufu sağlamayı hedefliyor. Dünyamızın Nebia gibi şirketlere ihtiyacı var, su kaynaklarımızı korumak en önemli hedeflerimizden biri olmalı.

Dünya

Yaşamın temel kaynağı olan suyu kaybetmenin, bir iPhone modelinin az satmasından çok daha önemli olduğunu bilen 1 milyar dolarlık servetiyle Tim Cook’un bu yolda hâlâ çaba gösteriyor olması sizce de yeterli bir mesaj değil mi?

Water is the driving force of all nature.

Su, tüm doğanın itici gücüdür.

Leonardo da Vinci

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 Ari'Blog

Theme by Anders Norén